FelépítésA weboldal készítőnk egyszerűen átlátható felépítéssel rendelkezik:

Weboldal: oldalakból áll

Oldal: szakaszokból áll

Szakasz: komponensekből áll

Komponens: elemekből állOldalak és menüWeboldal stílusA baloldali, mindenhol elérhető "Beállítások" fogaskerékre "Webhely beállításait" kattintva elérhető az egész weboldalra vonatkozó stílusbeállítások, pl. a betűtípus, színek, menü elrendezése stb.Oldalak kezeléseÚj oldal hozzáadása: a felső menü legördülő 'oldalak' menüpontjában lehet oldalt hozzáadni. Itt kiválasztható, hogy egy meglévőt szeretnénk másolni, a sablonnal előre elkészítettet szeretnénk tovább szerkeszteni, vagy egy üres oldalt létrehozni.

Oldalak szerkesztése: szintén a felső legördülő menüből érhető el. Az oldalakról készült képek felé húzva az egeret egy kis menü jelenik meg, ahol az oldalt lehet mozgatni, másolni és törölni.
Menü szerkesztése: A menü megjelenését, a menü elemeinek elrendezését, valamint lehetőség van oldal nélküli linket is hozzáadni. (az itteni beállítások is az egész weboldalra érvényesek)

A felső szerkesztő panel 'Beállítások' legördülő menü alatt elérhető funkciók

SEO/analytics: Itt megadható, hogy a kereső hogyan lássa az adott oldalt. Milyen cím, kulcsszavak és leírást lásson és az adott oldal milyen linken legyen elérhető, ha nem az oldal nevét akarjuk használni. Itt adható meg, ha van a Analytics Azonosító is (elég csak az Azonosító nem kell az egész javascript kód)
Haladó beállítások: az egész weboldalra vonatkozó kód beillesztése a weboldal header részébe. Az előnézetben sem, csak a publikált oldalon fog megjelenni. Ezt csak haladó felhasználóknak ajánljuk, akik tényleg tudják mit csinálnak.
Oldal beállítások: Az aktuális oldalra érvényes beállítások gyűjteménye.

Webhely beállításai - Widgetek: az oldalakba beilleszthető alkalmazások.Weboldal mentése, biztonsági mentés és visszavonásA weboldal az első mentés után (felső szerkesztő panel jobb oldalán) minden változtatás után automatikusan mentésre kerül, ezzel később már nem kell foglalkozni.

"A biztonsági mentés most"-ra nyomva, az egész weboldal lementésre kerül a jelenlegi állapotban. Később ez ugyaninnen bármikor visszatölthető, de ekkor az összes az adott dátum utáni módosítás elveszik és a weboldal visszaáll az akkori állapotra,

Szintén a felső szerkesztő panel jobb oldalán található vissza nyíllal lehet a szerkesztési történetben visszalépni, ha valamit mégsem akartunk módosítani.Másolat mentéseA jobb felső automatikus mentés felirat alatt látható "Másolat mentése" gombra kattintva klónozhatjuk az egész weboldalt. Ekkor a jelenlegi állapot alapján létrehozásra kerül egy külön szerkeszthető - a belépés után külön választható - weboldal, amit a továbbiakban már a jelenlegitől függetlenül szerkeszthetünk.ElőnézetWeboldalad kinézetét bármikor ellenőrizheted különböző eszközökön a beépített Előnézet funkcióval, ami szintén a felső szerkesztő panel jobb oldalán érhető el.

Szakaszok és komponensekSzakasz hozzáadásaSzakaszt az egér mozgatásával a sorok között megjelenő vízszintes kék fehér plusz jellel lehet hozzáadni. Bárhova, ahol megjelenik és bármennyit hozzá lehet adni.


A pluszra kattintva egy választó jelenik meg. Itt a bal menüben témakörök szerint van csoportosítva a különféle szakaszok. A témakör kiválasztása után az ide tartozó szakaszokból a felület jobb oldalán lehet lapozgatni, vagy a jobb felső sarokban lévő négyzetekre rányomva galériaként az összes egyszerre megjeleníthető. Ha megtaláltad az ideálisat, akkor a zöld pluszra kattintva adhatod az oldaladhoz. Ennyi az egész.
Természetesen ezek csak kiinduló pontok, mindegyik teljesen az igényeidre szabható, ahogy ezt a következő pontban végigvesszük.


Szakasz típusok és szerkesztésük, komponensek szerkesztéseA szakasz beállításait a szakaszon belül kattintva előugró menüben a szakasz beállításaira kattintva lehet elérni. A szakasz beállításai mellett a : ha rávisszük az egeret, akkor a le és fel nyilakkal lehet a szakaszt léptetni, a mellette lévő ikonnal lehet a szakaszt másolni és az X ikonnal lehet törölni.

Ha a szakaszon belül egy elemre kattintunk, akkor több menü jelenik meg, itt megtalálható az elem beállításai és az adott szakasz beállításaira szolgáló menü is.
Bár a kiválasztásnál a szakaszok témakörök szerint vannak csoportosítva, de típusra ennél kevesebb van, összesen 6. Melyekhez különböző szerkesztő ablak tartozik (Diavetítés, Lista, Galéria és Katalógus, Blog, Normál, Cikk).
Alapszabályként az érvényes, hogy minden típusnak lehet az elrendezését, hátterét, effekteket és az alapvető megjelenését változtatni. A Szerkesztés gomb a komponensek rendezésére, duplikálására és törlésére szolgál. Érdemes végigpróbálni a lehetőségeket, mielőtt véglegesítésre kerül a tartalom.

A szakasz magasságát a szakasz alatt és felett megjelenő kék vonalat fel-le húzva lehet módosítani. (Ez nem mindegyik típusnál elérhető)ElemekElemek hozzáadása és kezeléseElemet úgy adhatunk hozzá, ha az egeret komponens felé visszük, ekkor megjelenik egy szürke plusz jel, amire kattintva egy elem lista lesz elérhető, ami a komponens és a szakasz típusától függően változhat. Itt a szükséges elem ikonjára kattintva már hozzáadásra is kerül. A több ugyanolyan komponenst tartalmazó szakaszoknál (pl. lista), lehetőség van egyszerre az összeshez is hozzáadni az adott elemtípust.

A már hozzáadott elemre kattintva egy kis menü jelenik meg amiben megnyithatjuk az adott elem típusától függő szerkesztőt, linket rendelhetünk hozzá, le-fel mozgathatjuk a komponensen belül és törölhetjük.Képek és videóAz elemként hozzáadott képek és a szakasz vagy komponens háttereként szolgáló képek hasonlóan szerkeszthetők. (nem minden esetben érhető el minden funkció)
A színek ilyenkor fedőszínnek választhatóak, melynek az áttetszősége változtatható, lehet még a megjelenítést állítani, vágni és szűrőt rárakni.

Videó csak a Youtuberól vagy a Vimeóról illeszthető be a kód megadásával. Ez után beállítható, hogy automatikusan lejátszásra kerüljön, a méretezése, a hangja és hogy ismétlődjön-e.SzövegekSzövegből 3 fajta elem adható hozzá: Cím, alcím és szöveg. A címet és alcímet a szakaszon belül egységesen jelenik meg, a sima szövegnél az egyedi szerkesztővel el lehet térni ez a szerkesztő a szöveg kijelölésénél válik láthatóvá.LinkekLinket szinte minden elemhez hozzá lehet adni az elemre kattintva mini-menüből. Ugyanitt lehet eltávolítani is a linkeket.

Linkekből 4 típus van: lehet egy a weboldalon belüli oldalra ugrani, az adott oldalon belül görgetni egy szakaszhoz, külső linket hozzáadni, valamint a képnézegetőt megnyitni.ŰrlapokŰrlapot csak az erre szolgáló szakaszhoz lehet hozzáadni. Lehetőség van különféle mezőket hozzáadni, amennyire szükség van.

Bármelyik mezőre kattintva elérhető az 'űrlap beállítások' menüpont, ahol megadható melyik email címre kerüljön elküldésre az űrlap és milyen elküldés utáni üzenet írjon ki.

Előfizetés meneteAz előfizetési folyamat a jobb felső zöld 'Közzététel' menünél a 'Domainhez csatlakoztatás' gombra, majd a következő ablakon a jobb oldali panelra nyomva indítható. Ekkor egy űrlapra jutunk ahol meg tudod adni a számlázási adatokat. A kitöltés után olvasd el, és fogadd el ÁSZF-ünket, majd nyomd meg a "Fizetés" gombot. A fizetési oldalon fejezd be a fizetési metódust. Sikeres fizetés után emailt kapsz erről a tényről, majd (legkésőbb néhány nap után), kiállítjuk a számlát a megadott adatok szerint, és elküldjük az email címedre. Sikeres fizetés után azonnal aktiválódik a vadi új weboldalad. :)


Egy feladat azonban még hátra van (ha még nem végeztük el): be kell állítanod a domain név adatainál, hogy a megfelelő IP címre mutasson. Ezek után további teendőd nincs, csak elégedetten használni a weboldaladat.